Ensimmäiset peruskoulujen LUMA/STEAM-sertifikaatit on myönnetty

Tänä syksynä myönnettiin ensimmäiset LUMA/STEAM-sertifikaatit 16 koululle osoituksena systemaattisesta toimintakulttuurin kehittämisestä matemaattis-luonnontieteellisessä ja teknologisessa osaamisessa. Kaksi koulua, Oulun Hintan koulu ja Lappeenrannan Sammonlahden koulu, ylsi korkeimmalle tasolle (Taso 3) LUMA/STEAM-toimintakulttuurissaan. Seitsemän koulua pääsi tasolle kaksi ja seitsemän koulua ensimmäiselle tasolle.

LUMA/STEAM-sertifikaatti on Teknologiateollisuus ry:n, Tampereen, Oulun ja Turun kaupunkien sekä Oulun yliopiston yhteistyönä laatima ja toteuttama sertifikaatti suomalaisten peruskoulujen matemaattis-luonnontieteellisen ja teknologisen opetuksen itsearviointiin ja kehittämiseen. LUMA-keskus Suomi vastaa koulujen sertifioinnista.

Sertifikaatti antaa koululle mahdollisuuden tarkastella systemaattisesti toimintakulttuuriaan ja kehittää sitä haluamalleen tasolle. Sertifikaatin arvioitavat osa-alueet (pedagogiikka, osaaminen, oppimisympäristöt, verkostot ja johtaminen) perustuvat Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2014).

Sertifioidut koulut merkittynä kartalle.

Onko koulusi kiinnostunut hakemaan LUMA/STEAM-sertifikaattia? Lue lisää sertifikaatista verkkosivuiltamme ja hae sertifikaattia itsearviointilomakkeella. Kevään 2024 itsearvioinnin määräaika on 15.4.2024, johon mennessä täytetyt hakemukset tarkastetaan kesälomaan mennessä. 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail