LUMA-toiminta käynnistyy Aallossa

Aalto-yliopisto on tehnyt yhteistyötä Valtakunnallisen LUMA-keskuksen kanssa jo vuodesta 2007 ja tänä syksynä Aallon LUMA-toiminta käynnistyy virallisesti. Toiminnan keskipisteenä ovat alkuvaiheessa lukiolaisille suunnatut kärkikurssit, joilla tarjotaan yliopistotason opetusta muun muassa geologiassa ja geofysiikassa sekä päästään tutustumaan satelliitteihin ja niiden tehtäviin.

Aalto-yliopiston LUMA-toiminta starttaa tänä syksynä virallisesti Otaniemessä pidettävien avajaisten myötä 10. marraskuuta. Sitä ennen on kuitenkin ehditty jo pitää geologian ja geofysiikan johdantokurssi sekä matematiikan luentosarjan syksyn luennot. Nämä lukiolaisille suunnatut kärkikurssit ovatkin nyt alkuvaiheessa keskeinen osa Aallon LUMA-toimintaa.

Kärkikursseilla tarjotaan huippuopetusta eri aiheista. Viikon intensiivikursseja järjestetään syksyisin ja keväisin eri aiheista. Kurssien opettajat ovat Aalto-yliopiston professoreita, tutkijoita ja opettajia. Lukiolaiset saavat kurssisuoritukset osaksi lukio-opintojaan. Samalla he pääsevät tutustumaan yliopistomaailmaan jo lukiovaiheessa.

Kevään 2012 kärkikurssitarjonnassa ovat muun muassa nano- ja mikrotekniikan kurssi sekä Aalto-1-satelliittikurssi. Ensiksi mainittu kurssi on järjestetty Otaniemessä aiemmin jo neljä kertaa Olarin matematiikka-luonnontiedelukion ja Micronovan yhteistyönä, ja se on saanut erittäin positiivisen vastaanoton sekä opettajien että oppilaiden keskuudessa.

Kärkikurssien lisäksi Otaniemeen on myös tulossa oppilaslaboratorio, joka saadaan käyttöön vuoden 2012 aikana.

Lisätietoa Aalto-yliopiston LUMA-toiminnasta osoitteessa luma.aalto.fi. Tervetuloa Aallon LUMA-toiminnan avajaisiin 10.11.2011.

Teksti: Tiina Raatikainen.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail