Ensimmäinen MatO-päivä keräsi kävijöitä ja kiitosta

Viikko sitten järjestettiin ensimmäinen valtakunnallinen matematiikan opetuksen päivä. Tapahtuma keräsi Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitokselle 130 opettajaa, opiskelijaa ja muuten matematiikan opetuksesta kiinnostunutta, jotka olivat tyytyväisiä päivän antiin.

Valtakunnallinen matematiikan opetuksen (MatO) päivä esitteli 130 osallistujalle matematiikan opetuksen, tutkimuksen ja opetuksen tutkimuksen uusia tuulia. Opettajia opetuksen eri tasoilta osallistujista oli noin puolet ja loput olivat yliopiston henkilökuntaa, opiskelijoita tai muuten vain matematiikan opetuksesta kiinnostuneita.

Palautteen perusteella työnsä kannalta mielenkiintoisena osallistujat pitivät erityisesti teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltasen luentoa uusista matematiikan sovelluksista, joita tutkitaan ja kehitetään Helsingin yliopistossa. Näitä ovat muun muassa käänteisiin ongelmiin liittyvä kolmiulotteinen röntgenkuvantaminen ja puheentunnistukseen ja puhesynteesiin liittyvät sovellukset.

Siltalan luento tarjosi kurkistusikkunan siihen, mihin matematiikkaa nykypäivänä hyödynnetään, se kun kouluopetuksessa jää usein hämäräksi.

Tarjolla oli myös ajankohtaisia luentoja Ylioppilastutkintolautakunnan uudesta laskinohjesäännöstä ja matemaattisen ajattelun tukemisesta koulupolun alussa.

Luentojen välissä osallistujilla esiteltiin työpajoissa muun muassa GeoGebran ja toiminnallisen matematiikan mahdollisuuksia, pajamaista työskentelyä matematiikan opetuksessa sekä matikkakahvilatoimintaa. Työpajat saivat osallistujilta hyvää palautetta ja niiden arvioitiin olevan työn kannalta hyödyllisiä.

Kokonaisuudessaan ensimmäiset MatO-päivät onnistuivat hyvin ja palautetta antaneet 70 osallistujaa antoivat sille kouluarvosanan 9. Palautteissa korostuivat ohjelman laadukkuus ja monipuolisuus. Lisäksi mahdollisuus verkostoitua kollegojen kanssa koettiin päivän vahvuudeksi. Lähes kaikki vastaajat ilmaisivat halukkuutensa osallistua vastaavaan tapahtumaan myös tulevina vuosina.

Matematiikan opetuksen päivät järjesti Valtakunnallisen LUMA-keskuksen alainen Summamutikka-keskus ja Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitos yhteistyössä MAOL ry:n kanssa. Tapahtumaa tukivat myös Magnus Ehrnroothin säätiö, Laskentaväline Oy, Sanoma Pro Oy, EL Early Learning Oy, Terra Cognita, Taloudellinen tiedotustoimisto, Opetusalan Ammattijärjestö OAJry ja Tekniikan akateemiset TEK.

Summamutikka-keskus kiittää lämpimästi kaikkia MatO-päivään osallistuneita sekä luennoitsijoita ja työpajojen vetäjiä.

Teksti: Elisa Lautala.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail