Ensi kesän Millennium Youth Camp -leiriläiset on valittu

“MY Camp on ainutlaatuinen mahdollisuus, joka tulee muuttamaan elämäsi monin tavoin”, sanoo yksi viime kesän leiriläisistä, 17-vuotias Daša Robič. Ensi kesän Millennium Youth Camp -leirille valittiin 26 tyttöä ja 34 poikaa, joiden nimet julkistettiin tänään. Joukossa on myös neljä suomalaisnuorta.

Tänä vuonna kansainvälinen Millennium Youth Camp tulee olemaan suurempi ja vieläkin parempi kuin aikaisempina vuosina. Leiri kerää kesäkuussa pääkaupunkiseudulle 60 16–19-vuotiasta nuorta ympäri maailman. Leiriviikon aikana he saavat näkökulmia tieteeseen ja teknologiaan ja erityisesti suomalaistutkimukseen sekä viettävät unohtumattomia hetkiä yhdessä.

“Puhuin ennen leiriä erään aikaisemman vuoden leiriläisen kanssa ja hän kuvaili sitä ihan parhaaksi kokemukseksi. En osannut edes kuvitella, miten mahtavasti leiristä on kyse, ennen kuin itse pääsin mukaan”, kertoo slovenialainen Daša Robič, 17, yksi viimevuoden leiriläisistä.

Tänä vuonna Dašan kotimaasta Sloveniasta leirille valittiin jopa 5 hakijaa, yhtä monta leiriläistä tulee pelkästään Romaniasta. Kiina ja isäntämaa Suomi saavat molemmat neljä edustajaa leirille.

Leiriläiset valittiin kaksivaiheisen hakuprosessin kautta lähes tuhannen hakijan joukosta. Yhdessä he edustavat koko maailmaa: 27 heistä tulee Euroopasta, 11 Aasiasta, 3 Lähi-idästä, 8 Etelä-Amerikasta, 6 Afrikasta, 4 Pohjois-Amerikasta ja 2 Oseaniasta.

Leirin aikana nuoret tutustuvat suomalaiseen yliopistokoulutukseen ja korkean teknologian yrityksiin Helsingin seudulla, tapaavan arvostettuja tutkijoita ja työstävät projektitöitään.

Daša kertoo nauttineensa leirin jokaisesta sekunnista ja oppineensa paljon uutta sekä ikätovereiltaan että asiantuntijoilta, mutta erityisen otettu hän oli mahdollisuudesta tavata Millennium-palkitun Linus Torvaldsin sekä Millennium- ja Nobel-palkitun Shinya Yamanakan.

Leirin pääjärjestäjät ovat Valtakunnallinen LUMA-keskus ja Tekniikan Akatemia. Kaikkien leiriläisten nimet on julkaistu osoitteessa www.millenniumyouthcamp.fi. Suomesta leirille valittiin: Emma DaviesMikko HongistoKaari Konttila ja Leevi Lappi.

Luovan englanninkielinen sisarlehti MyScience esittelee kaikki kymmenen leirin teemaryhmää kevään aikana ja tarjoaa jälleen uutisia, valokuvia ja videoita koko leiriviikon ajan.

Teksti: Elisa Lautala.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail