Kiinnostus maapallon hyvinvointiin kokoaa väkeä Kumpulan tiedekampukselle

Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksella käynnistyy tänään kansainvälinen tiedeopetuksen symposium ISSE. Kolmannen kerran järjestettävä symposium kokoaa tällä kertaa yhteen globaaleista ympäristöhaasteista ja niiden opettamisesta kiinnostuneita eri puolilta maailmaa. Kampuksella vierailee tänään myös 60 neljännelle Millennium Youth Camp -leirille osallistuvaa, globaalien ympäristöhaasteiden ratkaisusta kiinnostunutta lahjakasta nuorta ympäri maailman.

Valtakunnallisen LUMA-keskuksen järjestämän ISSE-symposiumin teemoina ovat globaalit ympäristöhaasteet ja miten niidä voidaan käsitellä luonnontieteiden opetuksessa.

Symposiumin pääpuhujina ovat professorit Markku KulmalaMarkku LöytönenTimo Repo ja Juha Helenius.

Ohjelmaan kuuluu vuorovaikutteisia luentoja sekä toiminnallisia työpajoja. Luentojen aiheita ovat muun muassa ilmastonmuutos, uusiutuvat energianlähteet, vesivarat, elintarviketurvallisuus. Työpajoissa tutustutaan muun muassa aurinkokennojen valmistamiseen ja kestävän kehityksen toiminnalliseen opettamiseen.

Symposiumissa työpajoja vetävä vantaalaisen Havukosken koulun biologian ja maantiedon opettaja Tuija Lindström toteaa Opettaja-lehden haastattelussa, että “Oppilaat sulkevat korvansa, jos kerrot heille tunnin alussa käsitteleväsi kestävää kehitystä”. Hänen mielestään kestävää kehitystä pitää opettaa konkretian kautta.

Osallistujia symposiumissa on Suomen lisäksi Belgiasta, Etelä-Koreasta, Islannista, Norjasta, Pakistanista, Ruotsista, Saksasta, Singaporesta, Sloveniasta, Taiwanista, Thaimaasta, Turkista ja Yhdysvalloista. Osallistujat ovat opettajia kouluista, tutkijoita yliopistoista ja asiantuntijoita elinkeinoelämästä.

Symposium jatkuu keskiviikkoon saakka.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail