Ulvilan lukiossa järjestettiin monipuolista ohjelmaa LUMA-viikolla 2012

Ulvilan lukiossa järjestettiin marraskuun toisella viikolla LUMA– ja teknologiaviikko, jonka järjestelyihin osallistui vapaaehtoisista opiskelijoista koottu LUMA-ryhmä.

Vuonna 2012 lukiossa on tehty monenlaista LUMA-työtä. Siellä otettiin käyttöön fysiikassa tietokoneavusteinen mittausjärjestelmä (Vernier) ja opiskelijoita osallistui Science-verkoston opintomatkalle Saksaan. Ulvilan lukio on mukana ARISS– projektissa (Amateaur Radio International Space Station) yhteistyössä Teljän Radioamatöörien kanssa, sekä InGenious Science että Cern- projektissa.

Lukio järjesti myös lukuisia vierailuja eri yrityksiin ja oppilaitoksiin mm. Luvata Superconductors, Prizztech Magneettiteknologiakeskus ja Helsingin yliopiston fysiikan laitos.

LUMA-viikon ohjelmassa oli monipuolisesti ohjelmaa joka päivälle, niin työpajoja, vierailuluentoja kuin kilpailuja. Työpajoja oli mm. nanotieteestä ja säteilyturvallisuudesta. Vierailijoiden aiheina oli esimerkiksi kierrätys ja biomekaniikka. Päivittäin oli myös pulmatehtäviä matematiikasta.

Teksti: Armi Hopea, Ulvilan lukion raportin pohjalta.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail