Pohjoismaalaiset luonnontieteen opetuksen tutkijat koolla Kumpulassa

Kumpulan tiedekampuksella Helsingissä järjestettiin 4.-6. kesäkuuta Nordic Research Symposium on Science Education (NFSUN) 2014. Tämän vuoden teemana oli tutkimuksellinen luonnontieteiden oppiminen teknologiaa käyttävissä ympäristöissä (Inquiry-Based Science Education in Technology-Rich Environments).

Tänä vuonna Helsingin yliopiston LUMA-keskus (osa LUMA-keskus Suomea) järjesti yhdennentoista NFSUN:in Kumpulan tiedekampuksella. Ensimmäinen NFSUN pidettiin Tanskassa vuonna 1984.

Tapahtumaan kokoontui tutkijoita ja opettajia keskustelemaan pohjoismaalaisesta luonnontieteiden opetuksesta. Osallistujia oli yhteensä yli 180 noin 20 eri maasta. Tarjolla oli esityksiä ja keskustelua luonnontiedeopetuksen tutkimuksesta ja kehittämisestä. NFSUN on paikka luonnontieteen opetuksen tutkijoille tavata ja verkostoitua.

Ensimmäisenä päivänä Kirsti Lonka pohti teknologian mahdollisuuksia opetuksessa. Jens DolinMajken Korsager ja Judith Lederman keskustelivat puheenvuoroissaan tieteellisestä lukutaidosta. Norman G. Lederman mietti esityksessään, mitä tutkimuksellisuudella tarkoitetaan.

Teksti ja kuva: Rajka Kavonius


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail