Luonnontieteiden opiskelu- ja uramahdollisuudet tutuiksi yläkoululaisille: teemana tiede ja työelämä

Minkälaista osaamista luonnontieteiden opiskelu tuo työelämään valmistautuvalle ja millaisia työmahdollisuuksia luonnontieteissä on tarjolla? Joensuussa Luma-keskus Suomen osana toimivassa Itä-Suomen yliopiston Luma-keskuksessa järjestetty Tiede ja työelämä -teemapäivä tutustutti yläkoululaisia tieteen ja elinkeinoelämän yhteispeliin.

Luma-keskus Suomen osana toimivassa Itä-Suomen yliopiston Luma-keskuksessa järjesti yhteistyössä paikallisten yritysten ja yliopiston ainelaitosten kanssa kolmannen yläkouluille suunnatun Tiede ja työelämä -teemapäivän 23.10.2014. Teemapäivän kohderyhmää olivat luonnontieteistä kiinnostuneet yläkoulun oppilaat, luonnontieteiden opettajat ja opinto-ohjaajat.

Tapahtuman tavoitteena on välittää konkreettinen kuva LUMA-aloille ominaisista työtehtävistä ja niiden hoitamisessa tarvittavasta osaamisesta yhteistyötahojen puheenvuorojen kautta. Samalla kerrottiin näiden alojen työllistymismahdollisuuksia ja erilaisia urapoluista, joita puhujat olivat kokeneet. Alle on koottu videotallenteiksi osa teemapäivän esityksistä.

Tämän syksyn Tiede ja työelämä -teemapäivässä näkemyksiään ja kokemuksiaan elinkeinoelämän puolelta esittivät:

  • Ecomonitor Oy – Juha Miettinen

Yliopistokoulutusta ja -tutkimusta esittelivät:

  • Biologia – Jaakko Pohjoismäki
  • Matematiikka – Jarno Talponen
  • Kemia – Niko Kinnunen

Nämä, sekä aiempien toteutuskertojen nauhoitteet löytyvät Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen Youtube-kanavalta.

Teksti: Ville Nivalainen.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail