Lappi saa oman LUMA-keskuksen

LUMA-verkosto laajenee: huomenna perjantaina 10.4.2015 juhlitaan LUMA-keskus Lapin avajaisia tiedekeskus Arktikumissa Rovaniemellä.

LUMA-toiminnan tavoitteena on tehdä luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opiskelusta houkuttelevaa ja mielenkiintoista kaikilla kouluasteilla sekä kannustaa nuoria hakeutumaan näille aloille.

LUMA-keskus Lappi on Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan koordinoima paikallisorganisaatio, joka työskentelee koulujen ja muiden alueen yhteistyökumppaneiden kanssa luonnontieteellisten ja matemaattisten aineiden opiskelun ja opetuksen edistämiseksi. Se on osa 12 paikallisesta LUMA-keskuksesta muodostuvaa LUMA-keskus Suomea.

Lapsille ja nuorille LUMA-toiminta tarjoaa muun muassa tiede- ja teknologiakerhoja, leirejä ja tapahtumapäiviä.

Esimerkiksi Rovaniemen ensimmäisessä LUMA-kerhossa, rakettikerhossa, lapset ja nuoret pääsevät suunnittelemaan, toteuttamaan ja testaamaan eri periaatteella lentäviä laitteita.

Opettajille LUMA-toiminta tarjoaa täydennyskoulutusta, opetuksen kehittämisprojekteja ja mahdollisuuksia jakaa osaamistaan muiden opettajien kanssa.

Lappilaiset lapset ja opettajat ovat keskeisessä roolissa LUMA-keskus Lapin avajaisissa. Tilaisuuden yhteydessä järjestettävissä työpajoissa voi muun muassa tutustua ohjelmoinnin opetuksen toteuttamisideoihin alakouluissa sekä robottien rakentamiseen ja ohjelmointiin.

Työpajoissa pääsee tutustumaan myös poroerotusta simuloivaan leikkiin, Kaarre-peliin, jossa Saamen kielen ja kulttuurin opetus yhdistyy matematiikan opetukseen. Rovaniemen ja Pelkosenniemen alakoululaiset esittelevät vesiprojektejaan ja Lyseonpuiston lukiolaiset tilastotieteen kilpailutöitään.

Kouluille suunnattua tarjontaansa ovat tilaisuudessa Arktikumin lisäksi esittelemässä tähtitieteellinen yhdistys Pohjan Kruunu, Lapin maakuntamuseo sekä tiedekeskus Pilke.

Avajaisissa esiintyvät muun muassa LUMA-keskus Suomen johtaja, professori Maija Aksela, Oulun yliopiston entinen rehtori, professori Lauri Lajunen sekä LUMA-keskus Lapin johtaja, yliopistonlehtori Anna-Maija Partanen.

Tilaisuus on tarkoitettu opettajille, oppilaille ja vanhemmille sekä kaikille opetuksesta ja oppimisesta kiinnostuneille.

Paikka: Arktikum-talo, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Aika: 10.4.2015 kello 12–16

Tervetuloa!

LUMA-keskus Lapin kotisivut.

Lisätietoja:

Anna-Maija Partanen
LUMA-keskus Lapin johtaja, yliopistonlehtori
Lapin yliopisto p. 040 484 4279
anna-maija.partanen (at) ulapland.fi

Teksti: Lapin yliopiston tiedote


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail