Lelut liikkeessä Tämä toimii! -aluetapahtumissa

Tämä toimii! on perusopetuksen 4.-6.-luokille suunnattu toimintamalli, jossa lapset ideoivat ja valmistavat liikkuvia ja leikittäviä leluja. Toimintaa toteuttaneiden koulujen parhaat lelut voivat osallistua alueellisiin tapahtumiin, joista parhaat pääsevät kansalliseen loppuhuipentumaan. LUMA-keskus Suomi järjesti lukuvuoden 2015-2016 aluetapahtumat maaliskuussa eri puolilla Suomea. Tässä tunnelmia tapahtumista.

Tämä toimii! -toimintamallissa luokan oppilaista muodostetut neljän hengen sekaryhmät ideoivat ja valmistavat materiaalilistan mukaisista tavaroista liikkuvan ja leikittävän lelun sekä mainoksen lelulleen. Ryhmät pitävät myös päiväkirjaa innovaatioprosessinsa eri vaiheista.

Aiemmista lukuvuosista poiketen lelut ideoitiin ja rakennettiin nyt ensimmäistä kertaa kestävän kehityksen hengessä mahdollisimman pitkälti kierrätetyistä tavaroista annetun materiaalilistan mukaisesti.

LUMA-keskus Suomen alueelliset LUMA-keskukset järjestivät Tämä toimii! -aluetapahtumia kymmenellä paikkakunnalla maaliskuussa. Tapahtumat huomioitiin mediassa laajalti.

Tänä lukuvuonna Tampereen LUMATE-keskus koordinoi Tämä toimii! -toimintamallin toteutuksen.

Aluetapahtumien voittajaryhmät pääsevät toukokuussa Helsinkiin Tämä toimii! -loppuhuipentumaan, joka järjestetään osana Tekniikan akatemia TAF:n MillenniumX-tapahtumaa.

Teksti: Sanna Kivimäki.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail