Tunnustusta Arduino-ohjelmoinnin kouluttajalle

Espoolainen lehtori Kyösti Blinnikka on palkittu opettajan Sirius-palkinnolla. Blinnikka on aktiivisesti kehittänyt materiaaleja Arduino-ohjelmoinnin tueksi.

Olarin koulun fysiikan ja kemian lehtori Kyösti Blinnikka vastaanotti lauantaina 16.4.2016 Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton MAOL ry:n kevätpäivillä Järvenpäässä opettajan Sirius-palkinnon. LUMA-keskus Aallon Lumarts-laboratoriossa aktiivinen ja Arduino-materiaaleja kehittänyt Kyösti Blinnikka on pitänyt muun muassa Matti Heikkisen kanssa Elektroniikkaa ja ohjelmointia Arduinoilla -kurssia. Kurssia esiteltiin ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa 15.4.2016 esimerkkinä hyvistä käytännöistä lukion ja yliopiston yhteistyöstä.

Sirius-palkinto on suomalaisen keksijän ja luonnontieteiden opetuksen kehittäjän Aarre Saarnion elämäntyön vaalimiseksi perustettu palkinto. Palkinto on jaettu vuodesta 2006 lähtien kolmen vuoden välein henkilölle, joka on luova, innostava ja aikaansa seuraava opetuksen kehittäjä. Palkinto on arvoltaan 3000 euroa ja sen lahjoittaa IS-Vet Oy.

LUMA-keskus Aallon Lumarts-laboratorio sijaitsee Otaniemen kampuksella. Laboratoriota käytetään luonnontieteiden ja biotaiteiden opetukseen. Laboratorion toiminta käynnistyi vuonna 2013.

Kuvassa Matti Heikkinen ja Kyösti Blinnikka esittelevät Elektroniikkaa ja ohjelmointia Arduinoilla -kurssia, joka on järjestetty Lumartsissa jo kaksi kertaa syksyisin. Se on valittavissa Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten lukioiden yhteisvalintatarjottimella.

Teksti ja kuva: LUMA-keskus Aalto.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail