Tämän lukuvuoden paras Tämä toimii! -lelu on valittu

LUMA-keskus Suomen järjestämän Tämä toimii! -toiminnan tämän lukuvuoden loppuhuipentuma järjestettiin Helsingissä perjantaina 20.5.2016 osana MillenniumX-tapahtumaa. Parhaan liikkuvan lelun, Ekokeskuksen, oli suunnitellut ja rakentanut Tuusulan kirkonkylän koulun tiimi.

Voittajatiimiin kuuluvat Petra KontroMinna KäckNiilo Lindfors ja Anna Varonen. Tiimi työtä oli ohjannut opettaja Outi Mélart. Ekokeskuksen vahvuuksia olivat mm. omaperäinen idea ja kierrätysteeman huomiointi sekä materiaaleissa että työn aiheessa. Myös mainos ja päiväkirja olivat erittäin hyvin toteutettuja ja kiinnostavia.

Toiseksi sijoittui Mukkulan koulu Lahdesta ryhmällä Martyna JaksinaAdriana Diaz LaukkanenFilippa KumpulainenSimona Zaitsev ja Juho Pohjantuli opettajiensa Sini Rantasen ja Eija Palomäen johdolla. Lelun nimi oli Fantin fantastinen farmi ja sen vahvuuksia olivat mm. erittäin kaunis ja visuaalinen ulkoasu sekä upeat yksityiskohdat. Päiväkirjassa oli esitelty työn kaikki eri vaiheet tarkasti kuvien ja piirrosten kera.

Kolmanneksi sijoittui Säviän koulun ryhmä Jarkko NousiainenEliel MoisaSanni KolehmainenMette Niemetmaa ja Tuuli Pulkkinen opettajansa Marita Kokkosen johdolla. Lelun nimi oli Kierrätysmestari ja sen vahvuuksia olivat mm. upean tekninen liikkeen toteutus ja teeman huomiointi sekä lelussa että mainoksessa.

Teksti ja kuva: Sanna Kivimäki.


Lukuvuodesta 2016-2017 lähtien Tämä toimii! järjestetään osana StarT-toimintakulttuuria.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail