Matematiikan vuosia itsenäisessä Suomessa

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlintaan on liitetty hyvinkin monenlaisia projekteja eri aloilta. Dosentti Marjatta Näätänen hämmästyi, kun hän havaitsi, että mitään matematiikkaan liittyvää ei näyttänyt näiden projektien joukkoon kuuluvan. Marjatta Näätänen päätti kantaa matematiikan korren Suomi 100 -kekoon panemalla pystyyn matematiikan ylioppilastutkintotehtävien satavuotisretrospektiivin: yksi tehtävä joka itsenäisyyden vuodelta. Näätäsen ja työryhmän kokoelma on luettavissa täällä.

Marjatta Näätäsen projekti synnytti dosentti Matti Lehtisessä ajatuksen luettelosta, jossa joka vuoteen liittyisi jokin Suomen matematiikan ja matematiikanopetuksen kannalta merkittävä tapahtuma. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi merkittävien tutkimusten tai kirjojen julkaisut ja virkaan nimittämiset. Matti Lehtisen kokoaman luettelon löydät täältä.

Kysymykset sekä korjaus- ja täydennysehdotukset voi osoittaa suoraan Matti Lehtiselle osoitteeseen matti.lehtinen ‘at’ spangar.fi

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail