Hae nyt LUMA-kehittämiskouluksi tai -päiväkodiksi

LUMA-keskus Suomi -verkosto avaa kouluille ja päiväkodeille haun liittyä osaksi uudenlaista LUMA-kehittämisyhteisöä, jonka muodostavat LUMA-kehittämiskoulut ja -päiväkodit. Haku on avoinna 15.8. saakka.

Onko sinulla ajatuksia siitä, miten LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opetusta ja oppimista tulisi kehittää? Haluatko olla rakentamassa toimintamalleja, materiaaleja sekä koulutuksia uusien opetussuunnitelmien tueksi? Kiinnostaako sinua verkostoitua alueellisesti, kansallisesti tai kansainvälisesti?

Hae mukaan nyt täyttämällä hakulomake!

Kehittämiskoulut ja -päiväkodit pääsevät osallistumaan LUMA-keskus Suomen uuden valtakunnallisen tehtävän kauden valmisteluun ja toteuttamiseen yhteisöllisesti niin, että mukana on opettajia, tutkijoita, opettajankouluttajia ja muita yhteistyötahoja. 

Toiminta käynnistyy elokuussa 2021, kun kutsumme valitut kehittämiskoulut ja -päiväkodit mukaan keskustelemaan ja ideoimaan uuden kauden ohjelmaa sekä yhteistyön muotoja kehittämispäivillemme verkossa 24.–25.8.2021.

Toiminta rakentuu yhteisölliselle projektioppimiselle

Yhteisöllinen projektioppiminen käynnistyy LUMA-kehittämispäiviltä. Siellä yhteisesti sovittuja projekteja aletaan edistää teematyöryhmissä. Kehitettyjä malleja opetukseen testataan aidoissa oppimisympäristöissä ja malleja kehitetään palautteen perusteella.

Hakemalla kehittämiskouluksi tai -päiväkodiksi

  • Pääsette vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa verkostomme tulisi järjestää tulevalla kaudella.
  • Saatte ensimmäisten joukossa tiedon LUMA-verkoston tarjoamista uusista toiminnoista, joihin haetaan koulu- ja päiväkotiryhmiä (esim. pilotoinnit). 
  • Pääsette hyödyntämään uusinta tutkimustietoa sekä uusimpia toimintamalleja LUMA-aineiden opetukseen ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamiseen.
  • Saatte vertaistukea yli koulutusasteiden, oppiainerajojen ja osaamisten alueiden.
  • Pääsette jakamaan ideoitanne LUMA-päivillä ja StarT-ohjelmassa.
  • Saatte käyttää LUMA-kehittämiskoulun ja -päiväkodin sekä LUMA-kehittäjäopettajan nimikkeitä.

Toivomme osallistujia varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ja eri puolilta Suomea. Jokaisesta hakevasta koulusta ja päiväkodista ohjelmaan tulisi osallistua vähintään kaksi henkilöä (LUMA-aineiden opettaja, varhaiskasvatuksen opettaja, luokanopettaja, ohjaaja, opinto-ohjaaja tai muiden aineiden opettaja).

LUMA-kehittämiskoulut ja -päiväkodit

  • Osallistuvat yhteiskehittämiseen vuosien 2021–2024 aikana enintään neljää työpäivää vastaavan tuntimäärän (30 h) verran lukuvuoden aikana per osallistuva opettaja tai ohjaaja. Uusia toimintamuotoja kehitetään verkon välityksellä kehittämispäivillä ja teemakohtaisissa työryhmissä.
  • Pilotoivat yhdessä suunniteltuja projekteja.
  • Kehittävät toimintaa omissa oppimisyhteisöissään osana opetussuunnitelmaa.

Lisätietoja

Kehittämisyhteistyö on osa LUMA-keskus Suomi -verkoston valtakunnallista tehtävää vuosina 2021–2024. Valtakunnallista tehtävää rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail