LUMA-joulukalentereista iloa joulun odotukseen

Iloa ja oivalluksia joulun odotukseen! Useampi LUMA-keskus on tänään käynnistänyt oman joulukalenterinsa. Kurkkaa alta iloa ja hyödyllisiä vinkkejä sisältävät joulukalenterit ja virittäydy joulun tunnelmaan.
 

Oivallusten joulukalenteri

Supersuosittu Oivallusten joulukalenteri palaa tänä vuonna samoilla sisällöillä uudelleen! Kutsumme teidät mukaan seuraamaan virtuaalista Oivallusten joulukalenteria, josta riittää iloa joulukuun jokaiseen päivään aina jouluaattoon asti! Luukkujen sisältö soveltuu parhaiten alakouluikäisille lapsille, mutta uppoaa taatusti kaikenikäisille joulua rakastaville. Joulukalenterin luukut löydät Oivalluksia etsimässä -blogistamme sekä joka päivä FB-sivultamme LUMA-keskus Pohjanmaa.
 

Vardagsnära naturvetenskapliga fenomen

I år handlar Skolresurs julkalendern om vardagsnära naturvetenskapliga fenomen, som presenteras med hjälp av begreppsbubblor (Concept Cartoons). Målgrupp för kalendern är elever i åk 5 och uppåt. Du hittar luckorna endera via vår hemsida eller här på vår Facebook-sida Skolresurs.
Lärarhandledningen finns i materialbanken.
 

Matemaattisia pulmia ja paljon muuta

Matematiikan tiedeluokka Summamutikan joulukalenterissa sukelletaan matematiikan pariin! Syksyn aikan luokassa vierailleet TET-harjoittelijat ovat kehittäneet meidän iloksemme monenlaisia luukkuja: osa luukuista on ongelmatehtäviä, osa peruslaskutoimitusten harjoittelua, osa matematiikan historiaa ja osa jotain muuta. Seuraa kalenteria Facebokissa Summamutikka tilillä.
 

Lainavälineet tutuksi

LUMA-keskuksella Joensuussa on valtavasti mm. erilaisia lainattavia opetusvälineitä, jota opettajat ja muut kiinnostuneet saavat lainata. Tänä vuonna joulukalenterissa esitellään 11 erilaista lainattavaa välineistöä joulukalenterin luukkuina! Joka maanantai, keskiviikko ja perjantai aina jouluaattoon asti luukuista paljastuu uusi lainattava asia. Seuraa joulukalenteria Facebookissa Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus tilillä.
 

Koodausta jouluisin tehtävin

Mikä yhdistää joulua ja koodausta? No tietenkin Advent of Code, eli sarja jouluteemaisia koodaushaasteita joulukalenterin muodossa. Linkki kokeilee striimata ja videoida ratkaisuja Advent of Code -ohjelmointipulmiin!

Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail