Ilmoittaudu nyt mukaan StarT-projektioppimiskilpailuun 2022

Voit nyt ilmoittautua vuoden 2022 StarT-kilpailuun 13.3. asti. Kilpailuun voit osallistua joko lasten ja nuorten projektityöllä tai hyvällä oppimiskäytänteellä. Projektien tulisi linkittyä LUMA-aineiden (luonnontieteet, matematiikka ja teknologia) oppimiseen.

Vuoden 2022 kilpailun teema on minun LUMAni. Projektit voivat siis liittyä mihin tahansa oppiainerajoja ylittävään teemaan, jossa on mukana luonnontieteitä, matematiikkaa ja/tai teknologiaa. Teemaa voi lähestyä esimerkiksi lasten ja nuorten omien kiinnostuksen kohteiden tai arkielämään linkittyvistä aiheista. Ideoita kisaan löydät myös materiaalipankistamme, johon on koottu edellisten vuosien parhaita projekteja ja opetuskäytänteitä.

Miten voin osallistua?

Kun olette ideoineet juuri teidän tiimiänne innostavan aiheen, on aika projektin käytännön toteutuksen. Projektityön tärkeä osa on työskentelyn raportointi, jota kannattaa tehdä yhdessä koko ryhmän kanssa.

StarT-kilpailuun osallistutaan ilmoittautumislomakkeella, jolla kerrotte toteutusta projektityöstä raportin, videon ja muiden tuotoksien avulla. Projektitöitä voi jättää kilpailuun 13.3. asti. Tämän jälkeen kilpailun tuomarit valitsevat parhaat projektit. Ansioituneimmat työt voivat jatkaa vielä kilpailun kansainväliseen sarjaan. Ansioituneimmat projektit palkitaan kesäkuussa LUMA-päivillä (13–14.6.) järjestettävässä StarT-gaalassa.

Osallistua voi joko oppijoiden omalla projektilla tai hyvällä opetuskäytänteellä

Kilpailussa on kaksi eri kategoriaa: oppijoiden StarT-projektit sekä hyvät käytänteet opetukseen.

StarT-projektit toteutetaan lasten ja nuorten muodostamissa tiimeissä. Projektin tulisi esitellä oppilaiden omaa kädenjälkeä. Opettaja tukee projektien toteutusta ryhmän tasoon sopivalla tavalla. Projektien arvioinnissa arvostamme luovuutta ja innovatiivisuutta linkitettynä luonnontieteisiin, matematiikkaan ja teknologiaan.

Kulosaaren yhteiskoulu osallistui 2018 StarT-kilpailuun Radioastronomiaprojektilla:

Hyvät käytänteet ovat oppimisyhteisojen hyväksi toteamia opetuskäytänteitä oppiainerajoja ylittävään ja ilmiöpohjaiseen opetukseen. Arvioinnissa huomioidaan, miten hyvin käytänteet linkittyvät opintosuunnitelmaan, kuinka ne innostavat yhteistyöhön sekä arvostetaan innovatiivisia lähestymistapoja tutkimukselliseen ja ilmiöpohjaiseen opetukseen.

Elävä ihminen -projekti palkittiin yhtenä 2021 kilpailun parhaista opetuskäytänteistä.

Mikä StarT?

StarT-ohjelmassa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja sekä jakamalla oppimisen iloa ja opetuskäytänteitä erilaisissa tapahtumissa. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ja sitä toteutetaan kansainvälisesti yli 50 eri maassa.

Toiminnan lisäksi tarjoamme materiaaleja, ideoita, konkreettista tukea sekä maksutonta koulutusta ilmiöpohjaisen ja monialaisen oppimisen toteuttamiseen projektioppimisen keinoin.

Lue lisää:


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail