Tarjoamme useita tiedeleirejä kesällä 2022

Kiinnostaisiko mahdollisuus oppia uutta ja tutustua samanmielisiin kavereihin? Tiedeleirillä se onnistuu! Tarjoamme tuttuun tapaan useita tiedeleirejä muun muassa Turun alueella, Pääkaupunkiseudulla ja Rovaniemellä, Lahdessa, Vaasassa ja Lappeenrannassa. Oma paikka kannattaa varata ajoissa, sillä nämä ovat perinteisesti täyttyneet nopeasti!

Tutustu verkostomme leiritarjontaan kaupungeittain jaoteltuna:

Robotiikka ja avaruuden valloitus

Tule mukaan seikkailulle, jossa lähdetään valloittamaan avaruutta. Leirillä tutustutaan siihen, mitkä mahdollisuudet ihmisillä on maailmankaikkeuden valloituksessa. Lähdetään ensin liikkeelle maapallolta, sitten tutustutaan siihen, minkälainen paikka avaruus on ja mitä haasteita voi avaruusmatkalla kohdata. Lopulta päästään ja päädytään planeetalle, jonne voidaan lähteä rakentamaan elämää. Toki ennen kuin avaruusmatkaa voidaan tehdä, tulee planeettaa tutkia. Onko planeetta asumiskelpoinen ja mitä kaikkea sinne tarvitsee ottaa mukaan, jotta siellä selvittäisiin? Valittua planeettaa voidaan aina ennakkoon tutkia robottien avulla. Leirin alussa keskitymmekin robotiikkaan legorobottien avulla.

Missä: Yliopistonmäen Aurum-rakennuksessa, Henrikinkatu 2, 20500 Turku,
Milloin: 6.6.–10.6.2022 ja 13.6.–17.6.2022. Kesto molemmilla on päivittäin klo. 9:00–16:00
Kenelle: Leiri on tarkoitettu 8–13-vuotiaille, jos suurta kiinnostusta aiheesta niin iästä voi hieman joustaa.
Hinta: 180 euroa (sis alv.), lounas ja välipala kuuluvat hintaan

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! 

Luonnontiedeleiri

Mitä yhteistä on hedelmillä ja ihmisellä? Miltä maailma ympärillämme näyttää mikroskoopin läpi katsottuna? Kuinka kylmää on tosi kylmä? Mihin dinosaurukset katosivat? Tule tutkimaan ja etsimään vastauksia näihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin kysymyksiin kesäkuussa järjestettävälle luonnontiedeleirille! Leirillä tutustumme yhdessä tutkien muun muassa ympäröivään luontoon, maailmankaikkeuden salaisuuksiin ja elämän ihmeisiin, uusia kavereita ja hauskoja leikkihetkiä unohtamatta.

Missä: Turun kasvitieteellinen puutarha, Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku
Milloin: 6.6.–10.6.2022 ja 13.6.–17.6.2022. Kesto molemmilla on päivittäin klo. 9:00-16:00
Kenelle: 6.6.–10.6.2022 leiri järjestetään 6–8-vuotiaille ja 13.6.–17.6.2022 leiri järjestetään 9–12-vuotiaille.
Hinta: 180 euroa (sis alv), lounas ja välipala kuuluvat hintaan

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! 

Luonnontieteiden laboratorio

Miltä elämä näyttää mikroskoopin läpi katsottuna? Millaisia erilaisia ominaisuuksia aineilla on? Mitä on nestetyppi ja mihin sitä voi käyttää? Kiinnostaako fysiikan ilmiöt? Onko sinulla itselläsi mielessä jokin tiedekoe, jota haluaisit testata?

Luonnontieteiden laboratorio -leirillä tutustutaan jännittävien kokeiden avulla kemian, fysiikan ja biologian saloihin.

Leiriviikon aikana vietetään aikaa niin laboratoriossa kuin yhdessä ulkoillen. Tutustumme kasvitieteelliseen puutarhaan ja toteutamme erilaisia tieteellisiä tutkimuksia.

Missä: Turun kasvitieteellinen puutarha, Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku
Milloin:  6.6.–10.6.2022 ja 13.6.–17.6.2022. Kesto molemmilla on päivittäin klo. 9:00–16:00
Kenelle: 6.6.–10.6.2022 leiri järjestetään 9–12-vuotiaille ja 13.6.–17.6.2022 leiri järjestetään 6–8-vuotiaille.
Hinta: 180 euroa (sis alv), lounas ja välipala kuuluvat hintaan

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! 

Pienten lasten kesä tiedeleiri

Tule mukaan pienten omalle luonnontiedeleirille!

Tutustumme yhdessä tieteen mielenkiintoiseen maailmaan ja sukellamme kasvitieteellisen puutarhan salaisuuksien pariin. Leirillä tehdään pienemmille sopivia hauskoja tiedekokeita, joiden parissa tutkimme esimerkiksi värien maailmaa ja selvitämme kasvien saloja. Lisäksi tutustumme meitä ympäröivään luontoon ja sen asukkeihin pienimpiä otuksia myöten. Huoltaja on tarvittaessa tervetullut osallistumaan leirille lapsen kanssa erityisesti leirin alussa. 

Missä: Turun kasvitieteellinen puutarha, Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku
Milloin: Leiri järjestetään 20.6.–22.6.2022 klo 9:00–13:00
Kenelle: Leiri on tarkoitettu 4–6-vuotiaille.
Hinta: 80 euroa (sis alv), lounas ja välipala kuuluvat hintaan

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! 

Arkeologia kesäleiri

Millaista elämä oli satoja vuosia sitten? Entä tuhat vuotta sitten? Arkeologialeirillä tutkailemme, mitä maasta löytyvät esineet ja luonnossa kasvavat kasvit voivat kertoa menneiden aikojen elämästä. Millaista on ollut ihmisten arki linnavuorella? Mitä Aittamäen kalmistolla on tapahtunut? Leirillä pääsemme seikkailulle muinaisuuteen, kokeilemme arkeologien töitä ja tutkimme oikeita arkeologisia löytöjä.

Leirin aikana ehditään tietysti myös pelailla, reippailla Vanhalinnan upeassa pihapiirissä ja tutustua uusiin kavereihin!

Missä: Liedon Vanhalinna. Vanha Härkätie 111, 21410 Lieto.
Milloin: 27.6.–1.7.2022 ja 1.8–5.8.2022. Kesto molemmilla on päivittäin klo. 9:00–16:00
Kenelle: 8–10-vuotiaille (tänä vuonna täyttävät saavat osallistua).
Hinta: 120 euroa (sis alv), lounas ja välipala kuuluvat hintaan

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! 

Luonto- ja teknologialeiri 

Hei syksynä 2022 2. tai 3. luokalla aloittava lapsi tai lapsen huoltaja! Luonto- ja teknologialeirillä innostutaan luonnon tutkimisesta ja teknologiasta! Leirin toteuttaa Lapin yliopiston LUMA-keskus Lappi ja ohjaajina toimivat opetusalan ammattilaiset sekä korkeakouluopiskelijat. Ohjelmassa on mm. luontoanimaatioiden tekemistä ScratchJr.:lla, puron rakentamista sekä pienten otuksien tutkimista munamikroskoopilla. Leirin aikana tehdään myös mahdollisesti tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Tästä tulee huikea seikkailu!

Missä: Lapin yliopisto, Rovaniemi
Milloin:
6.–10.6.2022
Kenelle: 2. tai 3. luokalla aloittaville
Hinta: Leirin ohjelma on maksuton. Omakustanteinen ruokailu tai omat eväät.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja tällä leirillä ensikertalaiset ovat etusijalla leiripaikoissa!

Salapoliisitiedeleiri 

Hei syksynä 2022 4. tai 5. luokalla aloittava lapsi tai lapsen huoltaja! Etsimme nuoria salapoliiseja leirille ratkaisemaan rikosta kanssamme! LUMA-keskus Lapin salapoliisitiedeleirillä lapset tutkivat johtolankojen avulla, kuka on syyllistynyt rikokseen. Tiedekasvatusta parhaimmillaan!

Leirin järjestäjä LUMA-keskus Lappi on kasvatustieteiden tiedekunnan koordinoima paikallisorganisaatio koulujen, korkeakoulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Leirillä ohjaajina toimivat opetusalan ammattilaiset sekä korkeakouluopiskelijat. Ilmoittaudu mukaan tutkimuksiin!

Missä: Lapin yliopisto, Rovaniemi
Milloin: 3.–5.8.2022
Kenelle: 4. tai 5. luokalla aloittaville
Hinta: Ohjelma on maksuton. Omakustanteinen ruokailu tai omat eväät.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja tällä leirillä ensikertalaiset ovat etusijalla leiripaikoissa!

Nuorten teknologialeiri 

Hei syksynä 2022 7. tai 8. luokalla aloittava nuori tai nuoren huoltaja! Etsimme nuoria tuotekehittäjiä ja keksijöitä leirille! LUMA-keskus Lapin nuorten teknologialeirillä nuoret kehittelevät innovaatioita 3D-mallintaen, koodaten sekä rakentavat. Teknologiakasvatusta parhaimmillaan!

Leirin järjestäjä LUMA-keskus Lappi on kasvatustieteiden tiedekunnan koordinoima paikallisorganisaatio koulujen, korkeakoulujen, yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyölle. Leirillä ohjaajina toimivat opetusalan ammattilaiset sekä korkeakouluopiskelijat. Ilmoittaudu mukaan teknologialeirille!

Missä: Lapin yliopisto, Rovaniemi
Milloin: 20.–22.6.2022
Kenelle:  7. tai 8. luokalla aloittaville
Hinta:Ohjelma on maksuton. Omakustanteinen ruokailu tai omat eväät.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja tällä leirillä ensikertalaiset ovat etusijalla leiripaikoissa!

Luovat keksijät -leiri lapsille

Aalto-yliopisto Juniorin Luovat keksijät -kesäleireillä teknologia ja luonnontieteet kohtaavat muotoilun ja yrittäjämäisen asenteen. Leirillä ideoidaan villisti, kokeillaan rohkeasti ja tutustutaan monialaisiin työskentelytapoihin. Työskentelemme leiriviikon ajan omien luovien projektien äärellä ja pohdimme muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mistä saan ideoita? Miten valmistan uudenlaisia materiaaleja? Mikä on prototyyppi ja miten se rakennetaan? Miksi omasta keksinnöstä kannattaa kertoa muille? 

Leirit sopivat erityisen hyvin käsillä tekemisestä kiinnostuneille ideanikkareille. Leireille ei tarvitse pohjataitoja – innostunut asenne riittää!

Missä: Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä, Espoo
Milloin: 20.–23.6.2022, klo 9–15, 1.–5.8.2022, klo 9–15
Kenelle:1.–3.luokkalaisille ja 4.–6.luokkalaisille
Hinta:150e tai 120e, hintaan sisältyy lounas ja välipala

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 

Tutkimusmatkailijat avaruudessa 

Tutkimusmatkailijat avaruudessa -leirillä pääset kokeilemaan yhdessä avaruuden tutkimisesta innostuneen Silmun kanssa  avaruustutkimusmatkailua! Leirillä tutustumme avaruuden osiin, rakettien ja robottien rakentamiseen sekä avaruusviljelyyn. Avaruustutkimusmatkailu yhdistää muun muassa kemiaa, biologiaa,maantiedettä ja ohjelmointia. Leirillä opitaan erilaisten leikkien, pelien ja muiden aktiviteettien avulla.

Kiinnitä siis avaruusaluksesi turvavyöt, laita astronauttikypärä päähän, ja liity jännittävälle avaruustutkimusmatkalle yhdessä Silmun kanssa!

Huom. Leirin aikana tehdään mahdollisesti retki Kumpulan kampuksen ulkopuolelle julkista liikennettä käyttäen.

Missä: Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella
Milloin: 6.6.–10.6.2022 & 13.–17.6.2022
Kenelle:4.-6. luokkalaiset lapset
Hinta: maksuton, lounas ja välipala tarjotaan osallistujille

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 

Ympäristömme tutkijat 

Tule yliopistolle tutkijaksi ratkomaan ympäristöömme liittyviä tieteellisiä mysteerejä! Elinympäristömme tutkijat -leirillä tutustutaan  esimerkiksi kestävä kehitykseen, ihmiseen, robotiikkaan ja veteen,  yhdessä tutkien ja toimien. Pääset myös tarkastelemaan ruoan kemiaa sekä tietysti  itse valmistamaan ja syömään näitä herkkuja! Luvassa on mielenkiintoisia tutkimuksia, uusia kavereita ja kivaa yhteistä kesätekemistä, tule siis mukaan!

Missä: Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella
Milloin: 6.6.–10.6.2022 & 13.–17.6.2022
Kenelle:4.–6. luokkalaiset lapset
Hinta: maksuton, lounas ja välipala tarjotaan osallistujille

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 

Ihmeellinen ympäristö 

Millaisessa maailmassa elämme? Miten kemia liittyy kaikkeen ympärillämme? Sukella kemian ihmeelliseen maailmaan hauskojen ja innostavien aktiviteettien kautta!

Kemianluokka Gadolinin Ihmeellinen ympäristö -leirin aikana pääset tutustumaan niin arkisiin kemiallisiin ilmiöihin kuin modernin teknologian ja kemiantutkimuksen saavutuksiin . Tutkimuksellisista laboratoriotöistä, näyttävistä havainnollistuksista ja herkullisista molekyyligastronomian töistä koostuva ihmeellinen ympäristö -leiri tempaa mukaansa kaikki nuoret tutkijan alut.

Missä: Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella
Milloin: 6.6.–10.6.2022 & 13.–17.6.2022
Kenelle:4.–6. luokkalaiset lapset
Hinta: maksuton, lounas ja välipala tarjotaan osallistujille

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Monitieteinen tiedeleiri

Oletko aina halunnut olla osa kansainvälistä tiimiä, jonka tarkoituksena on ratkaista kestävän kehityksen haasteita? Mikäli olet jo alan konkari tai haluat oppia lisää eri luonnontieteistä, StarT-leirillä saat mahdollisuuden siihen, sillä kasaamme nuorista monitieteisen tutkimusryhmän, johon sinäkin voit osallistua. Tervetuloa mukaan innostumaan ja oivaltamaan! 

Leirillä teemme tutkimuksia ja retken luontoon, kuulemme alan asiantuntijoiden tutkimuksesta, ja pääsemme tutustumaan moderneihin tutkimuslaboratorioihin. Leiri on englanninkielinen, mutta ohjaajat osaavat avustaa myös suomeksi.  

Missä: Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella
Milloin: 13.–17.6.2022 kello 9–15
Kenelle: 13–17-vuotiaat
Hinta: 160 €, hintaan sisältyy ohjelman lisäksi lounaat yliopiston ruokalassa, välipala ja liikkuminen leirin retkipäivänä. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Kemia nyt ja kokeellisuus

Mihin kemiaa tarvitaan, ja mikä on ajankohtaista kemian tutkimuksessa juuri tällä hetkellä? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia lukion ensimmäistä ja toista vuotta aloittavien opiskelijoiden kanssa elokuussa Kemianluokka Gadolinin Kemia Nyt -leirillä.

Leirin aikana pääset tekemään kokeellista työskentelyä Kemianluokka Gadolinin aidossa kemian laboratoriossa sekä kuulemaan asiantuntijoilta heidän tekemästään tutkimuksesta.

Leirin voi halutessaan aloittaa jo heinäkuussa Kemia tieteenä ja yhteiskunnassa -verkkokurssimme kautta, jolloin verkkokurssista ja leiristä muodostuu kahden opintopisteen arvoinen kokonaissuoritus. Sen hyväksilukua voi tiedustella omasta lukiosta.

Missä: Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella
Milloin: 1.–5.8.2022 kello 9–15
Kenelle: lukion ensimmäisen ja toisen vuoden aloittavat
Hinta: Osallistuminen leirille on ilmaista (ei sisällä ruokailuija).

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 

LUMA-kesäleiri vuosina 2012–2014 syntyneille

LUMA-kesäleirillä tutustutaan luonnontieteiden ilmiöihin ja tehdään hauskoja tiedekokeita Tiedeluokka SOLUn laboratoriossa. Lisäksi leikitään ja puuhaillaan yhdessä muiden leiriläisten kanssa. Leiriohjaajina toimivat osaavat ja innostavat luma-konkarit.

Missä: Tiedeluokka SOLU, Niemen yliopistokampus, Niemenkatu 73, 15140 Lahti
Milloin: ma-pe 6.6.–10.6.2022 klo 9:30–14:30
Kenelle: Vuosina 2012–2014 syntyneet lapset
Hinta: 30 €, sisältää lämpimän lounaan

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 19.4.2022 klo 8.

LUMA-kesäleiri vuosina 2009–2011 syntyneille

LUMA-kesäleirillä tutustutaan luonnontieteiden ilmiöihin ja tehdään hauskoja tiedekokeita Tiedeluokka SOLUn laboratoriossa. Lisäksi leikitään ja pelataan yhdessä muiden leiriläisten kanssa. Leiriohjaajina toimivat osaavat ja innostavat luma-konkarit.

Missä: Tiedeluokka SOLU, Niemen yliopistokampus, Niemenkatu 73, 15140 Lahti
Milloin: ma-pe 13.6.–17.6.2022 klo 9:30–14:30
Kenelle: Vuosina 2009–2011 syntyneet lapset
Hinta: 30 €, sisältää lämpimän lounaan

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 19.4.2022 klo 8.

Matematiikkaa ja koodausta -etäleiri

Oletko kiinnostunut matikasta ja haluaisit oppia uutta ja saada haasteita? Oletko kiinnostunut myös koodauksesta ja haluaisit tietää, mitä muuta sillä voi tehdä kuin pelejä? Mikäli kiinnostuksesi heräsi, on Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen matikka- ja koodausleiri oikea paikka sinulle! Leirillä pääset ratkomaan matikkapulmia ja tutustumaan koodauksen saloihin.

Missä: Verkossa, Teams-yhteydellä
Milloin: 20.-22.6.2022, päivittäin klo 11.00-12.30
Kenelle:10 v. ja sitä vanhemmille (8-9 v. vanhemman/avustajan kanssa)
Hinta: maksuton

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 19.4.2022 klo 8, ja sulkeutuu 15.6.2022 klo 22.00.

Robotteja ja roisketta -tiedeleiri

Robotteja ja roisketta -tiedekerhossa robottipallot kierivät ja oivaltamisen ilo on läsnä! LUMA-keskus Pohjanmaa järjestää kaksi maksutonta tiedekerhoa kesällä 6.-8.6.2022 Vaasan yliopiston SAGA-tiedeluokassa 1-2-luokkalaisille ja 3-6-luokkalaisille. Tervetuloa mukaan!

Tutki luontoa mikroskoopeilla, mitä löydät? Millainen taideteos syntyy, kun ohjaat ja ohjelmoit robottipalloja? Minkä eläimen haluat omaan  Scratch-animaatioosi? Saatko pipetoitua sokerisateenkaaren värit? Tule mukaan kokeilemaan ja oivaltamaan! 

Missä: Vaasan yliopiston SAGA-tiedeluokassa
Milloin: 1–2-luokkalaisten kerho 6.–8.6.2022 klo 9–12 ja 3–6-luokkalaisten kerho 6.–8.6.2022 klo 13–16
Kenelle: 1–2-luokkalaisille ja 3–6-luokkalaisille
Hinta: maksuton

Ilmoittautuminen aukeaa tällä sivulla torstaina 21.4. klo 8.00.

Kuuma-kesäleiri 2022

Tervetuloa 3-6 -luokkalaisten Kuuma-kesäleirille, joka tarjoaa hauskaa kesätekemistä ja uuden oppimista. Leirillä tutustumme robotiikan, animaatioiden, mysteereiden ja valokuvauksen saloihin kesäisillä teemoilla, sekä teemme tottakai jo klassikoiksi tulleita tiedekokeiluja ja kemiallisia reaktioita!   Kaksi samansisältöistä leiriä kokoontuu maanantaista torstaihin 6.-9.6. ja 13-16.6. LUT-yliopiston tiloissa Lappeenrannan Skinnarilan kampuksella (Yliopistonkatu 34). Leiripäivät alkavat klo 9.15 ja päättyvät klo 13.30.   Leirin osallistumismaksu 30€ sisältää päivittäisen lounaan kampusruokalassa n. klo 10.30.

Missä: LUT-yliopiston Lappeenrannan Skinnarilan kampus (Yliopistonkatu 34)
Milloin: maanantaista torstaihin 6.-9.6. ja 13-16.6. ja 1.8.-4.8. (huomaa uusi leiri elokuussa) klo 9.15-13.30
Kenelle 3-6 -luokkalaisille
Hinta: 30 e, lounas sisältyy hintaan (mahdollisuus osallistumistuen hakemiseen)

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan elokuun leirille.

Lukiomatematiikkaan valmistava kesäkurssi

Tervetuloa perinteiselle Lukiomatematiikkaan valmistavalle kesäkurssille (LMVKK), joka järjestetään Lappeenrannan kampuksella 1-5.8. osana Junior University -toimintaa. Kurssilla kerrataan ja syvennetään yläkoulun matematiikan oppeja erityisesti tulevia lukio-opintoja ajatellen, mutta myös esim. ammatilliseen koulutukseen suuntaavat voivat saada kurssilta tarpeellista vahvistusta taitoihinsa.

Missä: LUT-yliopiston Lappeenrannan Skinnarilan kampus (Yliopistonkatu 34)
Milloin: 1-5.8.
Kenelle: yläkoulusta valmistuneille, lukioon tai ammatilliseen koulutukseen suuntaaville
Hinta: 70€ (vähävaraisilla mahdollisuus hakea kompensaatiota)

Lue lisää kurssin sivulta www.lmvkk.fi


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail