”Ei elämässä jaotella asioita oppiaineittain” – Uusi verkkoympäristö tarjoaa tukea projektiopetukseen

Olemme koonneet uuteen verkkoympäristöön monipuolisesti erilaista materiaalia projektioppimisen toteuttamiseen kouluissa ja päiväkodeissa. Olit sitten ensimmäistä kertaa projektioppimista pohtiva tai jo aiheen konkari, kannattaa alustalle kurkata!

Monipuolinen sisältö yhdistää teoriaa ja käytännön vinkkejä

Itseopiskelumateriaali koostuu kahdeksasta erillisestä osiosta, joista kukin käsittelee omaa aihettaan.Osioissa 1–3 pääset perehtymään projektioppimiseen ja sen toteuttamiseen teoreettisesta näkökulmasta ja kuulet opettajien kokemuksia projektioppimisen toteuttamisesta. Näissä osioissa perehdyt muun muassa siihen, miksi projektioppiminen on hyödyllistä, millaisista osista se koostuu ja miten sitä tulisi arvioida.

Osioissa 4–8 taas täydennät oppimaasi sellaisten laajempien teemojen parissa, joihin projektioppiminen erityisesti sopii. Saat lisäksi paljon esimerkkejä toimivista yhteistyömuodoista ja projekteista ja pääset halutessasi perehtymään, millaisia projekteja on mahdollista toteuttaa esimerkiksi kestävään kehitykseen, teknologiaan tai matematiikkaan liittyen.

Kuvakaappaus verkkokurssilta, jossa näkyvät sen eri osiot.
Verkkoympäristö jakautuu erilaisiin osioihin.

Lisäksi meillä on myös ilo esitellä verkkoympäristössä Suomen parhaiden asiantuntijoiden, eli opettajien, omia kokemuksia projektioppimisesta ja toteutetuista projekteista. Videoilta kuulet muun muassa, mitä opettajat ovat mieltä projektioppimisesta ja opetuksen eheyttämisestä, millaisia projekteja he ovat toteuttaneet ja miten välttäneet projektioppimisen yleisimmät sudenkuopat.

Nappaa materiaalista sinua kiinnostavat osiot

Kyseessä ei ole perinteinen verkkokurssi, vaan toivomme sinun löytävän verkkoympäristöstä itseäsi kiinnostavia materiaaleja omaan opetukseesi tai opiskeluusi. Voit halutessasi käydä koko itseopiskelumaterialin läpi perinteisen verkkokurssin tapaan vastaamalla jokaisen osion lopusta löytyvään tehtävään. Kaikki tehtävät tekemällä saat suorituksestasi todistuksen. Voit siis valita materiaalista haluamasi osiot tai suorittaa vaikka kaikki! 

Kiinnostuitko? Opiskelumateriaali koottu suomalaisten yliopistojen yhteiselle Digicampus-alustalle. Pääset tutustumaan siihen tämän linkin kautta. Huomaathan että alusta vaatii sisäänkirjautumisen, voit kirjautua alustamme esimerkiksi yliopistojen HAKA-tunnuksellasi tai luomalla uuden käyttäjätunnuksen esimerkiksi Google-tunnusten avulla.

Lue lisää

Mitä: Verkkoympäristö projektioppimisen tueksi
Milloin: Voit käydä läpi materiaalia vapaassa aikataulussa, valita itsellesi sopivat osiot tai suorittaa ne kaikki
Missä: Digicampus-alustalla
Kenelle: Opettajille, jotka ovat kiinnostuneita etenkin LUMA-aineisiin liittyvästä projektioppimisesta. Materiaali sopii hyvin esimerkiksi monialaisen oppimiskokonaisuuden suunnittelun tueksi.

Verkkoympäristö perustuu pääosin LUMA-keskus Suomi -verkoston tuottamiin materiaaleihin.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail