Tervetuloa odottamaan joulua verkostomme kanssa

Verkostomme on jälleen kerran kehittänyt tekemistä joulun odotukseen. Suklaan sijasta näistä kalentereista putkahtaa kivaa LUMA-aiheista tekemistä. Kurkkaa itse ja kokeile!

Globaalit sankarit -joulukalenteri 2022

LUMA-keskus Pohjanmaan Globaalit sankarit -joulukalenteri.

Tervetuloa odottamaan joulua LUMA-keskus Pohjanmaan kanssa! Tänä vuonna kierrämme maailmaa ja etsimme vastauksia uudessa Globaalit sankarit– joulukalenterissa. Luukuista paljastuu erilaisia kulttuureihin, kestävään kehitykseen, energiaan sekä luontoon liittyviä kysymyksiä sekä tehtäviä. Ehkä saat joulukalenterista jotain vinkkejä ja ajatuksia myös omaan joulun odotukseesi ja valintoihisi. Joulukalenteri on ensisijaisesti suunnattu 3.-6.-luokkalaisille opetusryhmille, mutta sen sisältöä voi halutessaan hyödyntää kuka vaan. Joulukalenteri perustuu LUMA-keskus Pohjanmaan Globaalit sankarit -lautapeliin, jota kehitetään Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston rahoittamassa projektissa.

Tilaa joulukalenteri tästä tai seuraa sitä päivittäin blogissamme.

Skolresurs julkalender 2022 handlar om uppfinningar

Skolresurs julkalender 2022.

Vet du hur högtalare uppfanns? Hur fungerar lås egentligen och vad är den första finska naturprodukten som godkänts av Läkemedelsverket? Dessa är bara några frågor som vi kommer att få svar på i Skolresurs julkalender 2022. Från den 1.12 till 22.12 öppnar vi en lucka varje vardag. Temat för julkalendern är uppfinningar som vi alla ser i vår vardag. Vi kommer att presentera 15 uppfinningar i form av ca 5 minuter långa filmsnuttar. De är tänkta att användas i klassen och är gjorda så att eleverna också har möjlighet att vara med och fundera, diskutera, uppleva och experimentera! Målgrupp är särskilt åk 4-6, men de passar också för åk 7-9. Alla andra är förstås också välkomna att ta del av innehållet, som ger nytt perspektiv på många saker vi använder dagligen.

Hur hittas julkalendern? Ingångssidan är nu publicerad och hittas bakom länken. Där kommer man med ett klick på dagens datum till en film och eventuellt övrigt material. På ingångssidan finns också en lärarhandledning som närmare förklarar hur man kan använda kalendern i undervisningen (tryck på stjärnan nere i vänstra hörnet på ingångssidan eller klicka här).

Toiminnallinen joulukalenteri alaluokille

Junior University toiminnallinen joulukalenteri alaluokille.

Kalenterista löytyy toimintavinkki jokaiselle joulukuun arkipäivälle. Koko kalenteri on heti auki ja kasvattaja voi käydä etukäteen kurkkimassa mitä on luvassa. Ryhmän kanssa luukkuja voi sitten availla päivä kerrallaan. Tutustu kalenteriin tästä linkistä.

Aalto Juniorin joulukalenteri ja arvonta instagramissa

Aalto Juniorin joulukalenteriin sisältyy myös arvonta.

Joulukuussa Aalto Juniorin instagram täyttyy kaikenlaisesta hauskasta. Tule päivittäin katsomaan joulukalenterimme luukku ja ratkaisemaan erilaisia pulmia sekä vastaamaan arvoituksiin. Joulukalenterista löytyvät pulmat ja tekeminen sopivat hyvin varsinkin alakouluikäisille. Luukkuja voi pohtia yhdessä vaikka koko luokan voimin!

Vuoden lopun kunniaksi arvomme joulukalenteriin osallistuneille kolme kappaletta joulupaketteja, jotka sisältävät esimerkiksi koeputkia, pipettejä sekä pientä Aalto Junior -teemaista kivaa kuten heijastimen talven pimeisiin iltoihin!

Seuraa siis joulukalenteria ja osallistu arvontaan huomisesta lähtien instagramissamme @aaltouniversity_junior.

Summamutikan joulukalenteri on täällä!

Summamutikan joulukalenteri sisältää matematiikka-aiheisia pulmia.

Luvassa on luukkuja, joiden tekijöissä on mukana myös meidän TET-harjoittelijoitamme.

Ensimmäinen luukku: Pikkujoulut ovat alkamassa, mutta tontun hatusta on häviksissä puolet! Täydennä toinen puoli symmetrisesti!

Seuraa kalenteria joko Summamutikan Instagramissa @hy.summamutikka tai Facebook-tilillä.

LUMA-keskus Lapin joulukalenteri

Jouluna odotuksen aikana tarjoamme viikoittain vinkkejä lasten tiedekokeiluihin. Vinkit toimivat vaikka opettajille lyhyeksi tekemiseksi oppitunneille tai kotiin yhteiseksi lomapuuhaksi lasten kanssa.

Seuraa kalenteria LUMA-keskus Lapin Instagram-tilillä @lumakeskuslappi.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail