LUMA/STEAM-sertifikaatteja myönnettiin keväällä 12 koululle

Toisen kerran jaetut LUMA/STEAM-sertifikaatit ovat osoitus systemaattisesta toimintakulttuurin kehittämisestä matemaattis-luonnontieteellisessä ja teknologisessa osaamisessa. Sertifikaatti on Teknologiateollisuus ry:n, Tampereen, Oulun ja Turun kaupunkien sekä Oulun yliopiston yhteistyönä laatima ja toteuttama. LUMA-keskus Suomi vastaa koulujen sertifioinnista ja ilmoittaa artifikaattia hakeneille kouluille tuloksista.

Kaksi koulua, helsinkiläinen Lauttasaaren yhteiskoulu ja Ylikiimingin koulu, ylsi korkeimmalle tasolle (Taso 3) LUMA/STEAM-toimintakulttuurissaan. Kuusi koulua pääsi tasolle kaksi ja neljä koulua ensimmäiselle tasolle.

Sertifikaatti antaa koululle mahdollisuuden tarkastella systemaattisesti toimintakulttuuriaan ja kehittää sitä haluamalleen tasolle. Sertifikaatin arvioitavat osa-alueet (pedagogiikka, osaaminen, oppimisympäristöt, verkostot ja johtaminen) perustuvat Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2014).

Sertifioidut koulut merkittynä kartalle.

Onko koulusi kiinnostunut hakemaan LUMA/STEAM-sertifikaattia? Lue lisää sertifikaatista verkkosivuiltamme ja hae sertifikaattia itsearviointilomakkeella. Syksyn 2024 itsearvioinnin määräaika on 15.11.2024, johon mennessä täytetyt hakemukset tarkastetaan jouluun mennessä.