StarT tukee eri asteiden oppimisyhteisöjen työtä ja innostaa oppilaita luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian pariin – Tule mukaan kaudelle 2019-2020

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia projekteja luovasti sekä jakamalla oppimisen iloa tiede- ja teknologiatapahtumissa. Tavoitteena on tukea päiväkoteja, peruskouluja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia mm. valtakunnallisten opetussuunnitelmien perusteiden mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamisessa. 

StarT-toiminta on osa opetus- ja kulttuuriministeriön LUMA-keskus Suomelle asettamaa valtakunnallista tehtävää, jonka tehtävänä on vahvistaa ja vaikiinnuttaa LUMA-keskus Suomen toimintaa merkittävällä tavalla. StarT:issa toimintaa on suunniteltu koko lukuvuodelle. Syksyisin tarjotaan tukea ja koulutusta projektiopiskelun toteuttamiseen ja kevätkausi jaetaan oppimisen iloa erilaisissa tiede- ja teknologiatapahtumissa. Kaudella 2018-2019 StarT-yhteisöön ilmoittautui lähes 30 maasta 1000 opettajaa, jotka edustivat 650 oppimisyhteisöä. 

StarT-festivaalit ja StarT-kilpailu

StarTissa on mahdollista osallistua StarT-festareille, StarT-kilpailuun tai molempiin.

StarT-festarit ovat yhteisöllisiä tapahtumia joiden keskiössä ovat lapset ja nuoret sekä heidän oppimisprojektinsa. Kaudella 2018-2019 festareita järjestettiin maalis-toukokuussa eri puolilla Suomea sekä Jordaniassa, Kiinassa ja Turkissa. Suomessa festareiden järjestelyistä vastaavat alueelliset LUMA-keskukset yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Festareiden yhteydessä palkitaan lasten ja nuorten tähtitiimejä erilaisin kannustinpalkinnoin. Kaudella 2018-2019 Tilastokeskus sekä Lastentarhanopettajaliitto lahjoittivat nimikkostipendit ansioituneille tähtitiimeille. Tämän lisäksi alueelliset yhteistyökumppanit lahjoittivat festareille erilaisia tuotepalkintoja.

StarT-kilpailussa on kaksi sarjaa; lasten ja nuorten sarja sekä oppimisyhteisöjen hyvät opetuskäytänteet. Kannustammekin lapsia ja nuoria sekä kasvattajia ja opettajia lähtemään mukaan projektiopiskelun matkalle oppimaan uutta sekä jakamaan hyviä projekteja ja opetuskäytänteitä.

Tukea, vinkkejä ja materiaalia projektiopiskelun tueksi

Alueellisten StarT-festareiden sekä StarT-kilpailun lisäksi StarT tarjoaa tukea projektiopiskelun aloittamiseksi materiaalipankin sekä muun tukimateriaalin muodossa. Tietoa löytyy projektin toteuttamisesta yleisellä tasolla, arvioinnista ja ilmiölähtöisyydestä sekä eheyttämisestä. Lisäksi tarjolla on verkkokoulutusta opettajille ja ohjaajille!

Ennakkoilmoittautuminen kaudelle 2019–2020

Ennakkoilmoittautuminen on nyt alkanut, tarjoamme ennakkoilmoittautuneille enemmän tukea ja koulutusta alueellisten LUMA-keskusten toiminnan kautta. Ennakkoilmoittautuminen on auki 15.9. saakka.

Lähde mukaan projektiopiskelun matkalle ja ilmoittaudu mukaan kaudelle 2019–2020

Teksti: Veera Sinikallio. Kuva: Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus.


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail