Millennium Youth Prize -tiedekilpailun finaali Tiedekulmassa pe 12.5.2023

Globaalin Millennium-teknologiapalkinnon inspiroimana jo neljättä kertaa järjestettävä Millennium Youth Prize -nuorisokilpailu huipentuu finaaliin Helsingin Tiedekulmassa 12.5.2023 kello 13–15. Palkinnoista mittelee viisi tiimiä, jotka pitchaavat kilpailutyönsä finaalissa tuomaristolle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mukaan voi osallistua paikan päällä Tiedekulmassa tai verkossa suoratoistostriimin välityksellä.

Millennium Youth Prize -kilpailun finaalissa on tällä kertaa mukana viisi kilpailutyötä, joissa eri puolilta Suomea tulevat nuorisotiimit tutkivat muun muassa kombucha-sienestä kasvatettuja biomateriaaleja, vaihtoehtoja litiumakuille ja viherseiniä kaupunkien ilmanlaadun parantajina. Kilpailuun osallistuvien pitää vakuuttaa tuomaristo siitä, että heillä on toteuttamiskelpoinen ratkaisu valitsemaansa globaaliin kestävän kehityksen haasteeseen.

Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Tampereen yliopiston professorien tälle kierrokselle antamat haasteet ovat:

  1. Millaisia ovat tulevaisuuden hyvät biomateriaalit ja -tuotteet?
  2. Mistä ravinteet kasvituotantoon?
  3. Miten saamme suurkaupunkien ilman puhtaammaksi ja samalla kaupungit ilmastoneutraaleiksi?

Kilpailuun osallistuvia töitä arvioidaan niiden mielikuvituksellisuuden, luovuuden, innovatiivisuuden ja toteuttamiskelpoisuuden perusteella. Lisäksi töissä tulee näkyä tieteellinen ajattelu ja tutkimusprosessin hallinta.

Finaalin lopuksi kilpailun kolme parasta palkitaan 5 000, 3 000 ja 2 000 euron rahapalkinnoilla. He pääsevät myöhemmin myös tapaamaan vuoden 2022 Millennium-teknologiapalkinnon voittajaa.

Mikä Millennium Youth Prize?

Millennium Youth Prize on 19-vuotiaiden ja sitä nuorempien innovaattoreiden tiedekilpailu, jossa etsitään kekseliäitä uusia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Kilpailun esikuva on Tekniikan Akatemia -säätiön jakama globaali, miljoonan euron arvoinen Millennium-teknologiapalkinto. Nyt neljättä kertaa käytävän kilpailun järjestävät Tekniikan Akatemia -säätiö, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto sekä LUMA-keskus Suomi, ensimmäistä kertaa valtakunnallisena yhteistyönä.

Kilpailun tuomaristo:

Puheenjohtaja: Laura Ruotsalainen, Helsingin yliopisto
Jukka Seppälä, Aalto-yliopisto
Jukka Rintala, Tampereen yliopisto
Markku Kulmala, Helsingin yliopisto
Hannu Talvitie, Vaisala, Millennium-teknologiapalkinnon kumppaniedustaja

Lisätietoja:
Laura Manas
Viestintäpäällikkö, Tekniikan Akatemia -säätiö
laura.manas@millenniumprize.org

Teksti: Lehdistötiedote 3.5.2023, Tekniikan Akatemia -säätiö TAF.


Tule katsomaan finaalia…

…paikan päälle: Tilaisuus järjestetään Helsingin keskustassa, Tiedekulman Fönster-tilassa. Osoite on Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki. Tapahtumaan on kutsuttu paikan päälle tilaisuuden järjestäjät, finalistit ja tuomarit sekä median edustusta. Tiedekulmaan on vapaa pääsy myös muille kiinnostuneille.

…verkon kautta: Tapahtumaa voi seurata verkossa striimin välityksellä. Striimaus tapahtuu ZOOM:n kautta. (Poistettu striimiin liittyneet osallistumislinkit tapahtuman päätyttyä.) 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail