Katso kuvat: LUMA-keskus Suomi juhli seminaarilla 20-vuotista taivalta

LUMA-keskus Suomi -verkoston 20-vuotisjuhlaseminaari Helsingin yliopiston juhlasalissa perjantaina 10.11.2023 keräsi yli 100 osallistujaa paikan päälle.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala esitti valtiovallan videotervehdyksen LUMA-keskus Suomen juhlaseminaarissa. Myös Helsingin yliopiston vararehtori Kai Nordlund, opetusneuvos Laura Taajama opetus- ja kulttuuriministeriöstä, LUMA-keskus Suomi verkoston johtaja Maija Aksela, sekä verkoston johtokunnan puheenjohtaja Jan Lundell, pitivät puheet juhlavuoden kunniaksi.

–  LUMA-keskukset ympäri Suomen tekevät valtavan tärkeää työtä matematiikan, luonnontieteiden ja tekniikan osaamisen vahvistamiseksi. Teidän työnne innostaa, avaa ovia uuteen ja mahdollistaa joskus hankalilta tuntuvien aineiden oppimisen hienolla tavalla, valaisi Multala.


Two women playing instruments, cello and violin.

Senja Vesalainen soitti selloa ja Erika Härö viulua LUMA-keskus Suomen juhlaseminaarissa. 100-henkiselle yleisölle nousi kyyneleet silmiin, kun virtuoosit esiintyivät ja avasivat LUMA-keskus Suomen 20-vuotisjuhlaseminaarin.

Mies joka pitää puheen.

Helsingin yliopiston vararehtori Kai Nordlund piti puheen LUMA-keskus Suomen juhlaseminaarissa. Nordlund painotti yliopistojen välistä yhteistyötä, opettajien tärkeyttä sekä LUMA-alojen merkitystä Suomelle.

Videopuhe jossa naishenkilö pitää puheen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala avasi videotervehdyksessään LUMA-työn merkitystä Suomessa sekä kansainvälisesti. Petteri Orpon hallitus on sitoutunut viime hallituskaudella laaditun LUMA-strategian toimeenpanoon ja yleisesti LUMA-osaamisen vahvistamiseen.

Naishenkilö joka pitää puheen.

Opetusneuvos Laura Taajama opetus- ja kulttuuriministeriöstä valaisi LUMATE-strategian tärkeyttä.

LUMATE-strategian visiona on, että vuonna 2030 LUMATE-taitoja voi kasvattaa läpi elämän. Siihen kuuluu, että yhteiskunnassa on riittävästi LUMATE-osaajia ja kansalaisia, joilla on tarvittavat tiedonlukutaidot. Nämä tiedot ja taidot osaltaan edistävät osallisuutta, hyvinvointia ja kestävää kehitystä.

Miespuolinen henkilö onnittelee diplomin saajia.

LUMA-keskus Suomi -verkoston puheenjohtaja Jan Lundell onnitteli tunnustusdiplomin saaneita opettajia. Jan Lundell toimii myös professorina Jyväskylän yliopistolla.

Jan Lundell painotti juhlapuheessaan LUMA-verkoston sekä LUMA-ekosysteemin kuuluvan kaikille suomalaisille.

Opettajia jotka ovat palkittu diplomeilla.

Palkitut opettajat. LUMA-tunnustusdiplomi myönnettiin pitkäkestoisesta ja innovatiivisesta LUMA-yhteistyöstä sekä yhteisöllisestä toiminnasta.

Niashenkilö joka pitää diplomia.

LUMA-keskus Suomi -verkoston johtaja Maija Aksela myönsi tunnustusdiplomit opettajille sekä kouluille, pitkäjänteisestä ja yhteisöllisestä LUMA-työstään. Aksela piti myös juhlapuheen, jossa tuli esiin LUMA-alojen olevan hänelle sydänasia.

LUMA-keskus Suomen juhlaseminaarista voit lukea lisää verkkosivuiltamme.

Tallenne juhlaseminaarista löytyy LUMA-keskus Suomen YouTube-tililtä.

Kuvat: Aleksi Takala / LUMA-keskus Suomi