Matkalla tiedelähettilääksi -verkkokurssi avautuu 17.1. – Edistetään yhdessä tiedeosaamista!

Tiede kuuluu kaikille. Kansallinen LUMA-tiedekasvatusverkostomme kutsuukin sinut tiedelähettilääksi edistämään lasten ja nuorten tiedeosaamisen kehittymistä, sekä parhaimmassa tapauksessa uusien LUMA-alalle kouluttautuvien määrää. Viimeisimmät tutkimustulokset kentältä matemaattisen osaamisen laskutrendistä puoltavat sitä, että kaikki me olemme toivottuja tähän lähettilästyöhön – olitpa opiskelija, opettaja, LUMA-aloilla työskentelevä, vanhempi tai eläkeläinen. Tuodaan siis tiede lähelle lapsia ja nuoria sekä avarretaan kukin omilla vaikutusalueillamme luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamisen merkityksiä ja monipuolisia kouluttautumismahdollisuuksia. Vahvistetaan yhdessä tiedeosaamista tasa-arvoisesti eri puolilla Suomea!

Maksuton itseopiskelukurssi löytyy kaikille avoimelta DigiCampus-alustalta

Kaikille avoimelle DigiCampus-verkkoalustalle avautuva kurssi tarjoaa mahdollisuuden kehittää tiedelähettilään taitojasi. Tiedelähettiläänä toimiminen on hyvin monimuotoista: se voi olla kertaluontaista tai pitempikestoista sekä tapahtua missä päin Suomea hyvänsä – paikan päällä oppilaitoksissa, kerhoissa, tapahtumissa tai virtuaalisesti eri medioissa. Kurssi sopii siis hyvin laajalti niin tiedeluokkia, -kerhoja ja -leirejä järjestäville ohjaajille, opettajille tai opiskelijoille kuin kaikille muillekin kiinnostuneille, kuten huoltajille, isovanhemmille, eläkeläisille tai alan asiantuntijoille. Saat eväitä ja pedagogiikkaa, jotka auttavat sinua toimimaan tiedekasvattajana erilaisissa ympäristöissä. 

Kurssilla perehdytään tiede- ja teknologiakasvatustoimintaan sekä LUMA-keskus Suomi-verkoston toiminta-alueisiin ensin teoriassa ja tehdään niihin liittyviä lyhyitä teoriatehtäviä. Tämän jälkeen käytännön vinkit tiedelähettiläänä toimimisesta auttavat sinua kohtaamaan lapset, nuoret ja heidän taustahenkilönsä monipuolisissa oppimisympäristöissä. Käytännönläheisyys syventää teoreettista osaamistasi ja siirtää sitä lähemmäksi konkretiaa. Mitään itse toteutettavia käytännön kokeita tällä kurssilla ei kuitenkaan ole. Kurssin suorittamisesta loppuun saat tiedelähettiläsdiplomin.

Kurssin johtajana toimii prof. Maija Aksela ja toteuttajana projektipäällikkö Alisa Uusi-Kilponen. Kurssin suunnitteluun on osallistunut myös LUMA-keskus Suomi -verkoston toimijoita. Kurssi on suunniteltu siten, että voit käydä sen läpi omassa tahdissasi. Itseopiskelukurssilla tarkoitetaankin sitä, että kurssilla ei ole varsinaista opetustoimintaa, vaan sen voi suorittaa itsenäisesti itselle sopivana ajankohtana, täysin verkossa. Laajuus on 1 opintopiste.

Kurssille pääsee kirjautumaan tästä linkistä kurssin avauduttua 17.1.2024 klo 15 lähtien. Huomioithan, että kurssin sisälle pääsy vaatii ensin kirjautumista digicampus.fi -palveluun. Pääset kirjautumaan DigiCampukseen korkeakoulun HAKA-käyttäjätunnuksilla, Google-tilin tunnuksilla tai luomalla itsellesi DigiCampus-käyttäjätunnuksen. Mikäli kurssi sytyttää kipinän perehtyä asiaan suuremmin, voi tietoja ja taitoja vielä syventää jatkokurssilla Tiedekasvatuksen perusteet, 2op.

Infotilaisuus Zoomissa 17.1. klo 15 – Tule mukaan kurssinavaukseen! (Tallenne lisätty katsottavaksi)

Järjestämme kurssinavauksen kunniaksi infotilaisuuden Zoomissa 17.1.2024 klo 15. Siellä pääset tutustumaan kurssin sisältöihin ja saamaan lisätietoa siitä, miten voit liittyä kursille. Mukana tilaisuudessa ovat kurssin johtaja prof. Maija Aksela, kurssin toteuttaja projektipäällikkö Alisa Uusi-Kilponen ja videon välityksellä tiedelähettiläsesimerkkinä toimiva prof. Samuli Siltanen. Infotilaisuus on loistava tilaisuus myös esittää kysymyksiä asiaan liittyen.

📅 Infotilaisuus Zoomissa: 🕒 17.1.2024 klo 15.00
🔗 Linkki infotilaisuuteen ZOOMissa: Tallenne katsottavissa tästä.
🔗 Linkki Matkalla tiedelähettilääksi -kurssille: DigiCampus (Vaaditaan kirjautuminen DigiCampus-oppimisalustalle)

 

Aloita matkasi tai syvennä omaa polkuasi tiedelähettiläänä kanssamme!

Teksti: Alisa Uusi-Kilponen, LUMA-keskus Suomi -verkoston hallinto


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail