Syksyn opintokäynnit ja muita ideoita opetukseen

Tule vierailulle LUMA-keskukseen yliopistolle ryhmäsi kanssa, lainaa tutkimustarvikkeita ja opetusideoita omaan oppimisyhteisöön tai tule mukaan opettajille suunnattuun koulutukseen. LUMA-keskukset avaavat ovensa koululaisryhmille jälleen syksyllä 2023. Tutustu erilaisiin mahdollisuuksiin ja kokeile uutta ensi lukuvuonna! 

Lainavälineitä ympäri Suomen – myös postitse!

Osa LUMA-keskuksista tarjoaa opettajille lainattavaksi mm. kirjallisuutta, opetuspelejä, laitteita ja välineitä. Lainattavien välineiden oheen on usein saatavilla tarkempia työohjeita välineiden hyödyntämiseksi. Lue lisää lainavälineistä sivuiltamme: https://www.luma.fi/opettajille/lainattavat-tarvikkeet/

Tuo ryhmäsi opintokäynnille tai osallistu virtuaalisesti korkeakouluvierailuun

Aalto-yliopisto Junior

Uudistuneet varauskalenterimme syyslukukaudelle ovat nyt auki. Olit siis Junior-konkari tai uusi tuttavuus, tutustuthan tarkasti nettisivuillamme ohjeistuksiin ja työpajojen sisältöihin. Sisällöistämme löytyy taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta niin peruskouluihin, lukioihin kuin ammattikouluihinkin. Kurkkaa nettisivuillemme ja varaa nopeasti ryhmällesi sopiva aika sekä toiminto syksyn 2023 valikoimasta. Kaikki koululaistoimintamme on maksutonta.

Helsingin yliopiston tiedekasvatus

Helsingin yliopistossa on fysiikan, kemian, matematiikan, maantiedon sekä tietojenkäsittelytieteiden opintokäyntejä. Kohderyhmänä varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, ja opintokäyntejä järjestetään etänä tai Kumpulan kampuksella lähiopintokäynteinä.

LUMA-tiedeluokissa oppimisyhteisöt pääsevät tutustumaan matemaattis-luonnontieteellisten tieteenalojen tutkimukseen ja opiskeluun. Tiedeluokat myös tarjoavat opettajille lainattavaksi kirjallisuutta, opetuspelejä, laitteita ja muita välineitä. Lue lisää verkkosivuiltamme ja ilmoittaudu etä- tai lähiopintokäynnille.

Lounais-Suomen LUMA-keskus

Tarjoamme työpajoja  yliopistolla varhaiskasvatuksesta aina toiselle asteelle. Niissä tutustutaan esimerkiksi luonnon monimuotoisuuteen, geenien tutkimukseen, luonnon väreihin, aurinkokennoihin ja tiheyteen. Lue pajoista lisää kotisivuiltamme.

LUT-yliopiston Junior University

Tervetuloa opintokäynnille Tiedeluokka Polkuun tai kokeellisen fysiikan ABB-luokkaan! Opintokäynnit LUTin ja LABin Lappeenrannan kampukselle voivat sisältää ohjelmointityöpajoja, ja/tai työpajoja Polussa, ABB-luokassa tai opetuslaboratorioissa.

Keski-Suomen LUMA-keskus

Tarjoamme LUMA-vierailuja kouluihin ja päiväkoteihin sekä toivotamme ryhmiä tervetulleeksi vierailulle Jyväskylän yliopiston tiloihin. Tarvittaessa myös lainaamme välineitä Jyvässeudun alueella. Tutustu vierailuihin verkkosivullamme.

Tampereen yliopiston Juniversity

Olemme lasten ja nuorten oma yliopisto ja tiedekasvatuksen asiantuntija, joka järjestää toimintaa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle sekä tukee opettajia ja kasvattajia työssään. Tutustu monitieteiseen ja ajankohtaiseen toimintaamme ja tule mukaan! Juniversityn sivuille pääset tästä linkistä. Tiedeluokan työpajat ovat avoinna useana päivänä viikossa ja välinelainaamosta löytyy esimerkiksi erilaisia robotiikan ja luonnontieteiden tarvikkeita oppimisyhteisöihin lainattavaksi. Oppilaitoksille suunnatut palvelumme käsittävät lisäksi esimerkiksi opiskelijalähettilästoiminnan sekä asiantuntija- ja oppimisympäristövierailut, jotka löytyvät nyt kätevästi yhden sivuston ja varauslomakkeen takaa.

Oulun yliopiston LUMA-keskus

Lukio-, koululais- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita opintokäynneille Oulun yliopiston kampuksille! LUMA-aineisiin liittyviä vierailukohteita yliopistolla ovat esimerkiksi kasvitieteellinen puutarha ja FabLab. Vierailujen ohjelmaa järjestetään yhdessä yliopiston ainelaitosten kanssa, joten tarjolla on mahdollisuuksia esimerkiksi fysiikan laboratorioihin tutustumiseen, asiantuntijaluentoihin ja kemian, fysiikan ja biokemian laboratoriotöiden tekemiseen. Lue vierailuista lisää kotisivuiltamme.

Lähi- ja verkkokoulutuksia opettajille oman opetuksen tueksi

Mitkä työtavat ja oppimisympäristöt on todettu tutkimuksen perusteella toimiviksi? Entä miten tällaista opetusta voidaan arvioida? LUMAn lumoa -koulutuksissa pääset kuulemaan tavoista rakentaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia erilaisissa ympäristöissä. Esiteltäviä työtapoja voit toteuttaa joko yhteistyössä oman koulusi tai päiväkotisi sisällä tai muiden kumppanien kanssa. Ideoiden lisäksi saat koulutuksesta kontakteja yhteistyön aloittamiseen. Tervetuloa oppimaan kanssamme verkon välityksellä tai lähikoulutuksissa kautta maan! Lue lisää sivuiltamme. 

 


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail