Eheydy laaja-alaisen opetuksen mahdollisuuksista LUMAn lumoa -täydennyskoulutuksissa

Elämä asettaa meille lukuisia taitovaatimuksia, jotka muuntuvat yhteiskunnan ja työelämän kehittyessä. Opetustyön kannalta on pohdittava, mitä taitoja nykylapset voisivat tulevaisuudessa tarvita elämässä menestyäkseen. Tällaiset tulevaisuuden taidot, englanniksi 21st century skills, ovat hyvin laaja-alaisia tavoitteita, jotka ovat tulleet opetussuunnitelmiin ja siten opetukseen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Muutosten lomassa yksittäinen opettaja kuitenkin jätetään helposti miettimään, miten käytännössä sopeudun muutokseen ja toteutan eri tiedon- ja taidonalat yhdistävää opetusta niin virtuaalisissa, rakennetuissa kuin luonnon ympäristöissä. Miten kasvatan oppiaineiden ja niihin sidottujen sisältötavoitteiden opettamisen tuoksinassa lapsista tulevaisuuden toivoja, jotka taitavat (työ)elämässään toimimisen erilaisissa ympäristöissä, erilaisten ihmisten parissa?

LUMAn lumoa -täydennyskoulutus eheyttävästä opetuksesta ja laaja-alaisesta osaamisesta pureutuu juuri näihin kysymyksiin tarjoten niihin vertaistukea sekä vinkkejä opetukseen vietäväksi. Tervetuloa oppimaan kanssamme!

Ideoita poimittavaksi ja pohdittavaksi uudistuneilta verkkokursseilta

Julkaisimme helmikuun alussa 2023 LUMAviikkojen kunniaksi LUMAn lumoa -verkkokurssitarjontamme laajennukset! Ohjelmakokonaisuus sisältää yhden kaikille yhteisen kurssin, jossa perehdytään eheyttävän ja laaja-alaisen opetuksen sekä sen arvioinnin perusteisiin. Lisäksi valittavana on neljä vapaavalinnaista vaihtoehtoa, joista uusina aluevaltauksina toiminnalliset opintokäynnit ja ulkona tapahtuva oppiminen. Kyseiset kurssit havahduttavat uudenlaisiin mahdollisuuksiin toteuttaa luma-aineiden opetusta maksutta eri oppimisympäristöissä ja yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Niiden lisäksi  tarjonnasta löytyvät myös aiemmat helmet, jotka avartavat ajatusmaailmaa siitä, miten hyödyntää yritysyhteistyötä ja laajemmin teknologian käyttöä LUMA-aineiden opetuksessa.

Olisiko jokin seuraavista juuri sinun mieleesi?

 

Käy yksi, kaksi tai vaikka kaikki! LUMAn lumoa -täydennyskoulutukset on suunnattu kaikkien aineiden opettajille, ohjaajille ja opettajaksi opiskeleville varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Kurssit on mahdollista suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Kokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Lue lisää ja kirjaudu kursseille: luma.fi/opettajille/luman-lumoa/ .

Innostusta tutkivaan sekä luonnossa tapahtuvaan oppimiseen lähikoulutuksista

Verkkokurssilaajennusten lisäksi LUMAn lumoa laajenee ja jalkautuu alueellisiin keskuksiimme eri puolille Suomea! Keväällä 2023 on siis oiva mahdollisuus eheytyä maksuttomasti tutkivaan oppimiseen ja luonto-oppimiseen vielä paremmin. Lähikoulutustarjonnastamme löytyy sisältöjä varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle niin luonnontieteiden opetukseen, teknologiakasvatukseen ja kestävän kehityksen teemoihin kuin vaikkapa yleisesti toiminnallisiin opintokäynteihin ja tiedeluokkatoimintaan liittyen. 

Miltäpä esimerkiksi helmikuussa järjestettävät lähikoulutuksemme kuulostavat?

Lue lisää lähikoulutustarjonnasta ja ilmoittaudu mukaan


Jaa:Facebooktwitterpinterestlinkedinmail