Ruuanlaittotekniikoita pohtimassa

Graavilohi ja rosvopaisti ovat perinteisiä herkkuja, joiden valmistukseen on jokaisella omat niksinsä. Molekyyligastronomiassa pohditaan parhaiden tekniikoiden ja raaka-aineiden merkitystä halutun … Jatka lukemista

Tiedekasvatus ja sen tulevaisuus

Eurooppaan tarvitaan vähintään miljoona tutkijaa lisää (Eurooppa 2020 -strategia). Mistä saadaan tarvittavat tutkijat eri aloille? Miten edistetään lasten ja nuorten … Jatka lukemista

Tislatun veden juominen

Onko tislatun veden juominen haitallista? Vesi, josta on poistettu liuenneet kivennäisaineet tai niiden pitoisuutta on huomattavasti alennettu (pienemmäksi kuin 50–100 … Jatka lukemista

Magneettisuus atomitasolla

Mikä tekee aineesta magneettisen atomitasolla? Miten magneettisuus näkyy atomitasolla? Atomien magneettisuus johtuu kahdesta eri syystä. Yksinkertaistaen voidaan ajatella, että elektronien … Jatka lukemista

Isomeerien lukumäärä

Miten molekyylikaavasta voi päätellä, kuinka monella eri yhdisteellä on sama molekyylikaava? Esimerkiksi C3H6 on ilmeisesti kahden yhdisteen kaava. Eri yhdisteitä, … Jatka lukemista

Pikaliima ja ruokasooda

Kun pikaliimaan sekoittaa ruokasoodaa, syntyy todella nopeasti kova liimaus. Miksi seos kovettuu pikaliimaa nopeammin ja kovemmaksi? Kuinka hyvin tällainen liimaus … Jatka lukemista

Myrkyllisyyden luokitus

Meidän piti lukiossa tehdä etanolista essee. Kirjoitin: ”Etanoli eli etyylialkoholi on herkästi syttyvä, väritön, biohajoava, myrkytön primäärinen alkoholi.” Nähdessään sanan … Jatka lukemista

Sähkövirran kulku liuoksessa

Miten elektolyysissä selitetään sähkövirran kulku elektrolyyttiliuoksessa? Johtimessa sähkövirta on elektronien kulkua anodilta katodille. Elektrolyyttiliuoksessa kationit kulkeutuvat katodille ja anionit anodille. … Jatka lukemista

Evästeasetukset
LUMA-logo.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä, jotta voimme parantaa verkkosivujemme toimintaa ja tarjota sinulle parhaan käyttökokemuksen. Evästeet tallennetaan selaimeesi. Evästeet tunnistavat sinut kun palaat samalla selaimella sivustollemme ja auttavat meitä ymmärtämään, mitkä sivuston osat ovat kiinnostavimpia ja hyödyllisimpiä.

Voit muokata tässä näkymässä kaikkia evästeasetuksiasi sivustomme osalta.

Välttämättömät evästeet

Jos haluat tallettaa selaimeesi sivustoamme koskevat evästeasetukset, hyväksy välttämättömät evästeet.

Kolmansien osapuolten evästeet

Käytämme tällä sivustollamme mm. Google Analytics -palvelua kerätäksemme tietoa sivustolla vierailioista ja suosituimmista sisällöistä.

Näiden evästeiden hyväksyminen auttaa meitä kehittämään sivustoamme.